Giant Pixel San Francisco Headquarters by Studio O+A


Giant Pixel is a gaming software company that is growing rapidly. Their new headquarters are set inside a former printing press near Mint Plaza in San Francisco. The entire area is well known for amazingly successful and creative modern constructions that are based on vintage architecture already present there. The designers from Studio O+A had the challenge of fitting beautiful and economical, yet practical, working areas into the existing three-floor structure. This is what they have done.

The entrance features a steel canopy with computer code pattern theme and this part divides the reception and the waiting areas. The reception desk is also a thing to remember, with its sculpture-like form and the chandelier made of desk lamps above. The first impression that visitors get is intended to get them interested, and these three features of the entrance area should be enough to do the trick.

Reception desk, chairs and chandelier at Giant Pixel Headquarters in San Francisco designed by Studio O+A

The central point of the upper part is the suspended fireplace with a chimney. Around it you can find comfortable and relaxing workstations that encourage free cooperation, as well as open conference room, resting cabanas that are far more private and even provide some acoustic independence and a coffee counter.

The basement is the place where you can find a lounge and a bar, both of which are cozy and relaxing as well as the collection of fine whiskies that the company has.

All this being said, we can notice that each floor serves a different purpose and is designed according to the function that it is supposed to have. The designers have managed to incorporate the old design of the printing press and create three distinctively different areas with full practicality and yet make it all seem as a whole.

Reception desk and chandelier at Giant Pixel Headquarters in San Francisco designed by Studio O+A

Reception desk, chairs  and chandelier at Giant Pixel Headquarters in San Francisco designed by Studio O+A

Waiting area with chair and small table at the Giant Pixel headquarters in San Francisco designed by Studio O+A

Employees around the fireplace and chimney in the center of a room at Giant Pixel Headquarters in San Francisco designed by Studio O+A

Employees in a conference room at the Giant Pixel headquarters in San Francisco designed by Studio O+A

Table and chairs in the kitchen at Giant Pixel headquarters in San Francisco

Bar at the Giant Pixel headquarters in San Francisco

Woman in a booth sitting on a cushioned bench at Giant Pixel headquarter in San Francisco

Camel color couches and white pillows at the Giant Pixel headquarters in San Francisco

Dining area at the Giant Pixel headquarters in San Francisco designed by Studio O+A

[images via Jasper Sanidad]

Advertising

Daily Newsletter

Subscribe to Jebiga for a dose of the best in gear, design, rides, tech and adventure.